Meteen naar de inhoud

Rationeel Emotieve Therapie – RET

VERDIEPING BEHANDELMETHODIEK RET

Wat is RET?

Rationeel Emotieve Therapie is een vorm van cognitieve therapie. Bij RET ligt de nadruk op gedachten en overtuigingen. Het uitgangspunt is dat niet een gebeurtenis of ervaring zelf de oorzaak is van psychische problemen, maar de negatieve en mogelijk irrationele gedachten die u hierover heeft: ‘hoe u hier tegenaan kijkt’.

Bij RET helpt uw behandelaar u bij het opsporen van negatieve en irrationele gedachten en overtuigingen. Door te leren hoe deze gedachten te vervangen voor meer rationele gedachten is het mogelijk om een meer realistische kijk op uzelf en uw omgeving te krijgen, met een positief gevolg op uw gevoelens en uw gedrag.

Een apart onderdeel binnen RET is het onderzoek naar zogenaamde irrationele basisideeën: ideeën en overtuigingen die zich hebben gevormd onder invloed van uw unieke ervaringen tijdens uw (vroege) ontwikkeling. Deze ideeën en overtuigingen zijn veelal onbewust aanwezig en zijn van invloed op uw manier van denken in het heden, en daarmee op uw gevoelens en uw gedrag.

psychologenpraktijk entrevue is

Aangesloten bij

error: Content is protected