Meteen naar de inhoud

Cognitieve Gedragstherapie - CGT

VERDIEPING BEHANDELMETHODIEK CGT

Wat is CGT?​

Cognitieve gedragstherapie is een verzamelnaam voor verschillende therapeutische methoden. De kern bestaat uit de veronderstelling dat irrationele cognities (gedachten) leiden tot disfunctioneel of ongewenst gedrag. Gedachten over uzelf, uw omgeving en de wereld in het algemeen bepalen in hoge mate uw gevoelens en uw gedrag.

Tijdens de behandeling leert u uw gedachten te onderzoeken en te toetsen aan de realiteit (klopt het wat u denkt?). Hierbij wordt onderzocht hoe uw gedachten uw gedrag in negatieve zin beïnvloeden. Het ongewenste gedrag en de omstandigheden waarin dit plaatsvindt worden in kaart gebracht. Vervolgens helpt uw behandelaar u om met uw veranderde en meer realistische gedachten beter passende gedragspatronen aan te leren. Door het onderzoeken, bespreken en veranderen van uw gedachten en gedrag kunnen uw problemen en psychische klachten afnemen.

Bij cognitieve gedragstherapie werkt u actief samen met uw behandelaar: u stelt heldere doelen die u door middel van opdrachten en oefeningen probeert te realiseren.

psychologenpraktijk entrevue is

Aangesloten bij

error: Content is protected